Nieuw-Zeeland

Swipe

Tongariro Crossing

De 17 kilometer lange Tongariro Crossing is met voorsprong de mooiste dagwandeltocht die in Nieuw-Zeeland is te lopen. Trek ongeveer zeven tot acht uur uit voor deze wandeling van Mangatepope naar Ketatahi. Laat u vanuit Whakapapa of het dorp National Park met de bus naar Mangatepope brengen. Dit kunt u regelen in de Whakapapa Camp Store.

Al direct na de start moet er flink geklommen worden over vulkanisch terrein naar de zuidelijke helling van de Tongariro. Al snel wandelt u tussen de vulkanen Tongariro en Ngauruhoe en moet er geklommen worden naar de Mangatepopovallei. Na deze vallei bereikt u de South Crater en zijn de uitzichten op de Ngauruhoe fenomenaal. Vervolgens leidt een korte klim naar de Red Crater, later gevolgd door de Emerald Lakes. Het pad gaat hierna door de Central Crater, langs de oever van Blue Lake. Vervolgens is de North Crater het doel. Bij helder weer is het uitzicht fenomenaal en kan zelfs Taupo worden gezien. Tot slot gaat het pad zigzaggend bergafwaarts naar de parkeerplaats bij Ketatahi.

Een shuttlebus brengt u terug naar Whakapapa Village of National Park. Uiteraard alleen als u de bus heeft geboekt. De Tongariro Crossing is alleen geschikt voor geoefende lopers op goede schoenen en berekend op wisselende weersomstandigheden.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.