Nieuw-Zeeland

Swipe

Tongariro National Park

De vulkanen Tongariro, Ruapehu en Ngauruhoe in het Tongariro National Park willen nog wel eens ontwaken uit hun slaap en brullend kilometershoge aswolken uitbraken.Tijdens de laatste uitbarsting van de Ruapehu in 1995 waren de aswolken zelfs in Auckland waarneembaar. Het landschap is vertederend en angstaanjagend tegelijk. Geen wonder dat filmregisseur Peter Jackson de vulkaan Ngauruhoe als de ideale Doemberg zag voor zijn filmtrilogie The Lord of the Rings.

De klimatologische omstandigheden zijn in dit park nogal wisselend. Het ene moment is het zonnig en windstil, het andere moment giert de wind om de vulkaantoppen en gutst de regen uit de hemel. De temperatuur kan in korte tijd met wel tien graden Celsius kelderen. Wandelaars moeten dan ook met sterk wisselende weersomstandigheden rekening houden. Als gevolg van de overheersende westenwinden valt de neerslag voornamelijk op de westhellingen.

Ten oosten van de vulkanen liggen droge steppe-achtige gebieden, waar de grond voornamelijk uit zand en steen bestaat en nauwelijks iets wil groeien. Ten westen van de vulkanen liggen bossen en hebben de vulkaanhellingen een weelderige vegetatie. In de bossen leven inheemse vogels als de tui, de kiwi en de bellbird. In de moerassen komen orchideeën voor en groeit de zeldzame zonnedauw. Naarmate u hoger komt verandert het landschap in een toendravegetatie met grassen, alpinebloemen en orchideeën. In de hogere delen van het park groeien plantjes, die gehard zijn tegen wind, vorst, sneeuw en vulkaanas.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.