Nieuw-Zeeland

Swipe

Turangi

Van Taupo gaat Highway 1 langs de oostoever van het Taupomeer naar Turangi. Deze plaats werd in 1964 gesticht voor de arbeiders die in de rivier de Tongariro een waterkrachtcentrale moesten bouwen. Turangi groeide door zijn gunstige ligging bij het Taupomeer en het Tongariro National Park uit tot een toeristenplaats. Vanuit Turangi zijn tal van outdooractiviteiten te ondernemen. Wat dacht u van sportvissen? Turangi wordt de ‘Trout Capitol of the World’ genoemd, omdat hier het hele jaar door enorme forellen kunnen worden gevangen.

De rivier de Tongariro biedt goede raft-mogelijkheden, ondanks dat de rivier door de aanleg van een waterkrachtcentrale enigszins is getemd. Vanuit Turangi zijn boottochten te maken over het Taupomeer en wandelexcursies in het Tongariro National Park. Rijdt u vanuit Turangi over Highway 1 verder zuidwaarts dan passeert u de oostgrens van het Tongariro National Park. Bij afslagen van Highway 1 beginnen enkele wandeltracks. Vanuit Turangi leidt Highway 47 en afslag Bruce Road naar Whakapapa Village, het beginpunt van vele tracks.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.