Nieuw-Zeeland

Swipe

Wairakeipark

Alle overige attracties liggen ten noorden van de stad, waarvan een groot aantal in het Wairakeipark. Dit park ligt op vijf minuten rijden van Taupo aan Highway 1 richting Rotorua. Van alle attracties zijn de Huka-waterval en de geothermische vlakte Craters of the Moon het populairst. Al vrij snel na het oversteken van de rivier de Waikato ligt rechts de toegangsweg naar de Huka-waterval. Deze weg volgt de rivier de Waikato, die door het oosten van het Wairakeipark stroomt. Deze langste rivier van Nieuw-Zeeland ontspringt op de hellingen van de vulkaan Ruapehu in het Tongariro National Park en mondt ongeveer halverwege Hamilton en Auckland uit in de Tasmanzee. De rivier stroomt dus eigenlijk dwars door het Taupomeer. Ongeveer 4 km stroomafwaarts ligt de Huka-waterval, waar de rivier met grote kracht door een nauwe opening wordt gestuwd. Vanaf verschillende platforms is dit indrukwekkende schouwspel van heel dichtbij te zien.

Rijdt u over de Huka Falls Road verder noordwaarts dan bereikt u een aantal dicht bij elkaar liggende attracties. In Honey Hive New Zealand zijn bijenkasten te bezichtigen en is van achter glas te zien wat er zich binnenin allemaal afspeelt. U kunt er honingproducten proeven en kopen. Bij New Zealand Fruit Wines kunnen fruitwijnen en likeuren worden geproefd en gekocht. Dagelijks geopend van 9.00-17.00 uur.

Het Vulcanic Activity Centre ligt er schuin tegenover. Op beeldschermen zijn de vulkanische activiteiten op het Noordereiland te zien. Boeiend zijn de documentaires over de vulkaanerupties in het Tongariro National Park. Hier is ook te achterhalen in welke delen van het land onlangs aardbevingen zijn geweest. Dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur.

Verderop liggen New Zealand Woodcraft, waar van hout vervaardigde producten worden verkocht en de Wairaki Prawn Farm, een garnalenkwekerij. De weg eindigt bij de aanlegsteiger van de ‘African Queen’ en ‘Huka Jet’ (lees: Praktische informatie Taupo).

De grootste trekpleister is de mysterieuze vallei Craters of the Moon. Op een open terrein in het bos treft u stoomkraters, kokende modderpoelen, veraste vegetatie en smeulende boomstronken. Vooral na een regenbui is de stoomontwikkeling enorm. De paden kunnen dan door stoomwolken slecht zichtbaar zijn. Blijf altijd op de paden. Nog steeds lopen bezoekers brandwonden op omdat ze van de paden afgaan om foto’s te maken. Vanaf een heuvel heeft u een mooi overzicht van deze vlakte. Er is een winkel en informatiecentrum. Craters of the Moon is te bereiken via de Karapiti Road, een afslag van Highway 1.

De Wairakei Natural Thermal Valley ligt ongeveer 20 km verder aan Highway 1. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de dampende roze, grijze en bruine modderpoelen, gekleurde rotsformaties en de stomende rivier de Wairakei. In deze vallei ligt een energiecentrale, waar vijf procent van Nieuw-Zeelands elektriciteit door middel van stoom wordt opgewekt. Voor documentatie en een informatieve film kunt u terecht bij hun bezoekerscentrum aan de Wairakei Road. Er worden rondleidingen door de energiecentrale georganiseerd. Dagelijks geopend.

De Hidden Valley ofwel het Orakei Korako Cave and Thermal Park ligt ongeveer een halfuur ten noorden van Taupo, aan de oever van het Ohakurimeer. De Hidden Valley is alleen per boot te bereiken. Wandel er door een kleurrijke vallei met warmwaterbronnen en geisers. Spectaculair is de geothermische grot, met op veertig meter diepte een spiegelmeer. Misschien is dit wel de mooiste geothermische plek van Nieuw-Zeeland. Dagelijks geopend van 8.00-16.30 uur.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.