Nieuw-Zeeland

Swipe

Whakapapa Village

Vanaf Highway 47 leidt de Bruce Road naar Whakapapa Village en het gelijknamige skigebied. In Whakapapa Village staat het luxe Grand Chateau Hotel, een van de beroemdste hotels van het land. Drink een kop koffie in de lounge en geniet van de spiegels, kristallen kroonluchters, schilderijen en antieke voorwerpen. Vanuit het raam heeft u een mooi uitzicht op het golfterrein en de vulkanen. In dit skidorp zijn ook overnachtingsmogelijkheden voor mensen met een wat kleinere beurs. Whakapapa Village heeft verder alleen een kleine winkel, een koffieshop, een garage en een bezoekerscentrum van het nationaal park. Daar kunt u kennismaken met de geologische wording van dit park en de flora en fauna. Bij het bezoekerscentrum begint een aantal korte en lange wandelroutes.

Enkele aanraders zijn:

•, Een wandeling heen en terug naar de Taranaki-waterval (2,5 uur) vereist niet al te veel wandelervaring. Goede wandelschoenen zijn echter onontbeerlijk. De Taranaki-waterval valt 20 m naar beneden vanaf een 15.000 jaar oude lavalaag, ontstaan na een uitbarsting van de Ruapehu. Houd er rekening mee dat het in de lagergelegen delen drassig kan zijn.

•, Een wandeling heen en terug naar de Silica-stroomversnellingen (2,5 uur) valt ook onder de categorie makkelijke wandelingen. U loopt gedeeltelijk over vlonders. Het kristalheldere water van de Waikare kabbelt over goudkleurige stenen, waardoor het een ‘gouden’ rivier lijkt.

•, Een wandeling heen en terug naar de Tama Lakes (6 uur) is een stuk lastiger. De Tama Lakes zijn twee kratermeren die tussen de vulkanen Ruapehu en Ngauruhoe liggen. Het wandelpad wordt met lange stokken aangegeven en gaat door een toendragebied met struikjes, orchideeën en met korstmossen begroeide stenen. Regelmatig ziet u de stille gevolgen van vroegere erupties.

In de zomer brengt de Ruapehu Alpine Skilift wandelaars naar de top van de Ruapehu. Op 2000 meter hoogte ligt een restaurant en cafe. Vanaf dat punt is het nog zo’n drie uur klimmen naar de vulkaankrater. Wees goed voorbereid. In de winter trekken de Whakapapa skipistes veel skiërs. Geen wonder, want dit is het enige skigebied op het Noordereiland.