Nieuw-Zeeland

Swipe

Banken

De grootste banken in Nieuw-Zeeland zijn de ANZ, Bank of New Zealand, National Bank en WestPacTrust. Banken zijn op werkdagen geopend van 9.30-16.30 uur en gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen. Het aantal bankfilialen neemt net als in Nederland als gevolg van internetbankieren en de komst van geldautomaten flink af.

Bij banken kunt u buitenlandse valuta en travellercheques van bijvoorbeeld American Express en Thomas Cook omwisselen tegen Nieuw-Zeelandse dollars. Het is altijd handig wat contant geld op zak te hebben voor kleine bestedingen, zoals een kop koffie in een restaurant of een paar ansichtkaarten. Grote transacties kunt u beter afhandelen met een creditcard van American Express, Diners Club, Mastercard of Visa.

Geldautomaten zijn ook in Nieuw-Zeeland geheel ingeburgerd. Net als in Nederland vindt u ze in de grote winkelcentra en bij bankfilialen. Informeer voor vertrek uit Nederland bij uw bank of u over het juiste bankpasje beschikt.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.