Nieuw-Zeeland

Swipe

Benodigde reisdocumenten

Als reiziger naar Nieuw-Zeeland moet u over een paspoort beschikken dat na de datum van de terugreis nog drie maanden geldig is. Tevens dient u in het bezit te zijn van een retourticket. Bij aankomst op het vliegveld van Auckland of Christchurch moet u een ‘arrival card’ met persoonlijke gegevens invullen. Na inlevering krijgt u een bezoekersvergunning (visitors permit). Het is dan toegestaan om maximaal drie maanden in Nieuw-Zeeland te blijven. Mocht u na drie maanden alsnog besluiten langer te blijven, dan bent u verplicht dit bij de autoriteiten te melden.

Voor een verblijf langer dan drie maanden is een visum vereist. U kunt deze aanvragen bij de New Zealand Immigration Service in Den Haag. Als u in Nieuw-Zeeland geld wilt verdienen met bijvoorbeeld fruit plukken, dan is een werkvergunning noodzakelijk.

Behalve een geldig paspoort en een retourticket moet u ook over voldoende financiën beschikken, namelijk NZ$1000 per maand per persoon of een creditcard. Als u echter uw hotels al vooruit heeft betaald, dan hoeft u minimaal maar over NZ$400 per maand te beschikken.