Nieuw-Zeeland

Swipe

Beste reistijd

De seizoenen zijn tegenovergesteld aan de onze. Als het in Nederland hartje winter is, dan is het in Nieuw-Zeeland midden zomer. Dit is lastig voor reizigers die vanwege hun werk of schoolgaande kinderen aan de zomervakantie vastzitten. Want de maanden oktober tot en met maart lenen zich het beste voor een reis naar Nieuw-Zeeland.

In de lentemaand oktober is de natuur op zijn mooist. Er ligt nog veel sneeuw op de bergtoppen, riviertjes zijn onstuimig door het vele smeltwater, planten staan in bloei (onder andere de wilde lupine bij Mount Cook) en de vogels laten zich goed horen. Het is ook nog niet zo druk met vakantiegangers en de prijzen zijn over het algemeen iets lager dan in de zomer. Wel kunt u in oktober en november regenachtig weer verwachten.

In Nieuw-Zeeland en buurland Australië hebben de scholen zomervakantie van midden december tot eind januari. De eerste maand van het jaar is dan ook de drukste vakantiemaand. Reserveren van vervoer en accommodatie is dan in veel gevallen gewenst. Januari en februari zijn de warmste en droogste maanden. Maart staat bekend om mooi nazomerweer. Na deze maand zakt de temperatuur snel, vooral op het Zuidereiland. Het aantal regenuren neemt flink toe. Een voordeel is wel weer dat de prijzen van accommodaties en vervoer lager zijn.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.