Nieuw-Zeeland

Swipe

Landbouwrestricties

Nieuw-Zeeland is een land met veel fruitbomen, gewassen, schapen, koeien en herten. Het agrarische Nieuw-Zeeland is er alles aan gelegen om landbouwziekten buiten de grenzen te houden. In het vliegtuig ontvangt u een formulier, waarop u moet aangeven of u levensmiddelen en plantaardig en dierlijk materiaal bij u heeft. Maar ook of onlangs nog een boerderij is bezocht waar een agrarische ziekte heerste. Bepaalde zaken komen het land niet in. Verboden zijn levende dieren, dierlijke producten, vlees, eieren, levende planten en plantaardig materiaal waaronder fruit en zaden.

Neem dus vanuit het vliegtuig geen appel of broodje mee. Net voor de controle door ambtenaren van het Ministry of Agriculture and Forestry is er een laatste mogelijkheid om etenswaren in een speciaal daarvoor bestemde afvalbak te deponeren. Doe dat beslist, want bij het ophalen van de bagage snuffelen speciaal getrainde honden naar meegesmokkelde etenswaren. Bij overtreding worden flinke boetes uitgeschreven. Uitvoerige inlichtingen over landbouwrestricties staan vermeld op www.maf.govt.nz.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.