Nieuw-Zeeland

Swipe

Campings

Een land met zoveel natuur is heel geschikt voor een kampeervakantie. Het aanbod in campings is dan ook behoorlijk groot. Er is altijd wel een plekje te vinden, zelfs in de drukke maand januari. De Nieuw-Zeelanders overnachten weinig in tenten. Zij geven de voorkeur aan een caravan, een camper, een cabin (houten huisje met bed), een touristflat (klein appartement) of een motel (luxe appartement). De campings beschikken in het algemeen over de volgende faciliteiten.

•, Een keuken, waar u vrij gebruik van kunt maken. U moet wel zelf voor kookgerei zorgen. Tijdens het koken ontmoet u vaak enthousiaste reizigers.

•, Goede sanitaire voorzieningen. Dat wil zeggen: schone douches en toiletten. Douches werken vaak op muntjes.

•, Wasruimte met wasmachines en drogers die op muntjes werken.

•, Soms een ontspanningsruimte met tv en biljart.

Campers hebben een eigen plek. Voor een camper met twee volwassenen op een plaats met elektra (powered site) betaalt u tussen de NZ$17 en 22 per nacht. U moet bijbetalen als u met meerdere personen bent. Een cabin is een uitstekend alternatief voor een backpackerhostel. De prijs is vergelijkbaar. U betaalt per persoon voor een overnachting tussen de NZ$16 en 30.

Een cabin is eenvoudig ingericht. Alleen een bed met matras, een tafel met stoel, handdoeken en keukenspullen. U moet zelf voor linnengoed of een slaapzak zorgen. Een touristflat is een klein appartement. U zou het een uit de kluiten gewassen cabin kunnen noemen.

Een touristflat heeft een eigen keuken, toilet en badkamer. U moet zelf voor beddengoed zorgen.

Een motel op een campingground is niet meer dan een luxe touristflat. De keuken en badkamer zijn beter ingericht. Er is gezorgd voor beddengoed en handdoeken. Reken per persoon op ongeveer NZ$40.

Campings van het Department of Conservation (DOC) vindt u in de nationale parken en reservaten. Ze zijn vrij eenvoudig van opzet en ongeveer de helft goedkoper dan andere campings. U mag op sommige campings van het DOC zelfs gratis overnachten. Ze hebben vrijwel geen faciliteiten. Campings van het DOC zijn een aanrader voor natuurliefhebbers.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.