Nieuw-Zeeland

Swipe

Hostels

In de 350 BBH-hostels bruist het van de gezelligheid en doet u veel internationale contacten op. De prijzen zijn relatief laag, zeker voor een slaapzaal. De prijzen voor een tweepersoonskamer met toilet en douche liggen uiteraard hoger. Ieder hostel heeft een gemeenschappelijke badkamer, toilet, keuken en woonkamer. Wasmachines werken op munten. Backpackers zonder slaapzak kunnen beddengoed huren. Feestgangers hoeven niet voortdurend op hun horloge te kijken omdat in deze hostels geen sluitingstijden gelden. Bent u van plan vaak in BBH-hostels te overnachten, dan is het verstandig een BBH-Club Card aan te schaffen. Deze persoonsgebonden pas is in iedere hostel te koop. U kunt deze ook al vooraf naar uw huisadres laten opsturen.

Niet-leden betalen per overnachting een paar dollor boven op de gepubliceerde prijs. Op vertoon van deze clubcard krijgt u korting bij allerlei operators in Nieuw-Zeeland. Langeafstandsbussen, boottochtjes, zwemmen met dolfijnen en gletsjerwandelingen worden zo iets goedkoper. De gratis BBH-gidsjes, met daarin een beschrijving van de 350 hostels, zijn verkrijgbaar op vliegvelden, i-Site Visitor Centre’s en hostels.

Ieder jaar wordt de kwaliteit van de hostels onderzocht. Aan zo’n onderzoek doen meer dan 5000 backpackers mee. Zij geven op een schaal van 0 tot 100% aan hoe tevreden ze over een bepaalde hostel zijn. 0 % is super ontevreden en 100% is super tevreden. Aangezien geen enkele backpacker prijs stelt op koude douches, lange wachttijden, ongedierte, vieze kamers, slechte voorzieningen en chagrijnige leiding mag u aan de uitstlagen best wel veel waarde hechten. De gemiddelde score bedroeg 75%, dat wil zeggen ‘goed’. Alle scores daarboven vallen in de categorie ‘zeer goed’. Slechts enkele hostels ontvingen het predikaat ‘slecht’. De hoogste score bedroeg 96% en de laagste 45%.

Toch kan er wel een kritische kanttekening bij dit onderzoek geplaatst worden. Er moet bij de interpretatie van de scores worden meegenomen dat een kleinschalige hostel, vlak bij een gouden zandstrand altijd hoger zal scoren dan een grootschalige hostel in het centrum van Auckland. Opvallend veel tophostels liggen dan ook in de Marlborough Sounds en op het Banks-schiereiland. Vrijwel alle hostels in Auckland bungelen onder aan de lijst. YHA-hostels zijn in principe alleen geopend voor leden van de Youth Hostel Association. In elke YHA-hostel kunt u van deze organisatie lid worden. Een lidmaatschapskaart van de Nederlandse jeugdherbergcentrale is ook geldig in Nieuw-Zeeland.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.