Nieuw-Zeeland

Swipe

Hotels en motels

In Nieuw-Zeeland zijn hotels en motels in verschillende prijsklassen. Het aanbod is behoorlijk groot. Vooral in de grote steden en toeristenplaatsen vindt u hotels van de bekende internationale hotelketens. Ze bieden de reiziger luxe kamers met veel comfort en goede sanitaire voorzieningen. Een uitstekend ontbijt is meestal bij de prijs inbegrepen. Individuele reizigers zijn altijd duurder uit. Zij moeten namelijk een eenpersoonskamertoeslag betalen. Verspreid over Nieuw-Zeeland vindt u hotels van de Tourist Hotel Corporation (THC). Daarvan zijn vooral de ‘Hermitage’ in het Mount Cook National Park en de ‘Chateau’ in het Tongariro National Park heel bekend. Ze liggen in een schitterend landschap en bieden u onvergetelijke vergezichten. Het is noodzakelijk tijdig te reserveren. Voor een overnachting in een middenklassehotel of Motor Inn betaalt u tussen de NZ$70 en NZ$200 voor een overnachting.

Nieuw-Zeeland kent twee soorten motels: motelflats en bedieningsmotels.

Motelflats zijn complete appartementen, waar u beschikt over twee slaapkamers, een woonkamer met televisie, een keuken en een badkamer. Prijs gemiddeld NZ$70 voor een kamer. In een bedieningsmotel heeft u een slaapkamer met badkamer en toilet.

Het is een internationale regel dat u uw kamer niet voor 14.00 uur betrekt en dat u uw kamer voor 10.00 uur verlaat. Het is altijd mogelijk om de bagage ergens in het hotel te stallen.

De meeste hotels en motels zijn voorzien van een Qualmark-classificatie. Deze varieert van één tot vijf sterren. Een hotel met één ster voldoet aan de minimumeis van Qualmark en is schoon, comfortabel en gastvrij. Een hotel met vijf sterren is het neusje van de zalm. Informatie over dit classificatiesysteem vindt u op de website: www.qualmark.co.nz