Nieuw-Zeeland

Swipe

Liften

Liften is in Nieuw-Zeeland helemaal ingeburgerd en gaat over het algemeen erg gemakkelijk. Veel backpackers kiezen voor deze goedkope en sociale manier van reizen. De Nieuw-Zeelanders zijn buitengewoon vriendelijk en nemen graag lifters mee. Ze vertellen trots over hun land en zijn niet te beroerd om te rijden om hun buitenlandse passagier iets speciaals te laten zien. Lifters worden soms zelfs uitgenodigd voor een maaltijd of een overnachting. Dat is voor low-budget-reizigers mooi meegenomen.

Liften gaat op het Noordereiland over het algemeen erg gemakkelijk. Hoewel u in de streek Taranaki rekening moet houden met langere wachttijden. Op het Zuidereiland is het liften in het uiterste zuiden en aan de westkust moeilijker. De verkeersintensiteit is daar erg gering. Houd rekening met lange wachttijden en het overbruggen van maar korte afstanden. De wachttijden kunnen oplopen tot enkele uren.

Liften met meer dan twee personen is af te raden. Het is dan beter te splitsen in twee groepen. Zorg ervoor dat de rugzak duidelijk zichtbaar is. Een vlag van het land van herkomst kan helpen. Het duidelijk aangeven van de reisbestemming vergroot de kans op een snel succes.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.