Nieuw-Zeeland

Swipe

Met de fiets

Nieuw-Zeeland is vanwege een geschikt klimaat, goede wegen en weinig verkeer een ideale bestemming voor een fietsvakantie. Door te fietsen ervaart u de schoonheid van dit land pas goed. Houd er wel rekening mee dat driekwart van het land heuvelachtig is, waardoor het fietsen erg zwaar kan zijn. Het Noordereiland wordt door fietsers als pittig ervaren. Het is voortdurend bergje op en af. Dat voelt u op een gegeven moment flink in de benen. Op het Zuidereiland zijn dan wel veel bergen, maar de wegen lopen er omheen en tussendoor.

De oost-, west- en noordkust van het Zuidereiland zijn relatief vlak en daardoor uitermate geschikt om te fietsen. Als u het fietsen even niet meer ziet zitten kunt u de fiets kosteloos laten vervoeren door de lange-afstandsbus. Op die manier kunt u bijvoorbeeld een rustdag inlassen. Fietsers zijn verplicht een helm te dragen. U kunt met verschillende fietsorganisaties op toertocht. Deze fietstochten variëren van 7 tot 24 dagen. Bagage wordt vervoerd en fiets en onderdak zijn bij de prijs inbegrepen.

De fiets mee in het vliegtuig

Als u van plan bent om Nieuw-Zeeland fietsend te verkennen, dan kunt u uw tweewieler met het vliegtuig meenemen. Op basis van een retour wordt meestal een klein bedrag in rekening gebracht. Maar soms ook niets. Bij Air New Zealand mag u de fiets gratis als bagage meenemen. Het is wel noodzakelijk dat u ruim van tevoren aangeeft dat uw fiets mee moet. U bent verplicht om de fiets in een fietsdoos aan te bieden en de pedalen en het stuur dwars te klappen. Fietsdozen zijn op Schiphol te koop. De dozen kunnen bewaard worden op de luchthavens in Nieuw-Zeeland, zodat u ze voor de terugreis weer kunt gebruiken.

Het huren van een fiets

Het is in veel plaatsen mogelijk fietsen te huren. Het betreft dan meestal mountainbikes. Dat zijn robuuste fietsen met zes of meer versnellingen, stevige banden en goede remmen. Ook zijn fietsen met een kinderzitje te huur. Fietsen kunnen per uur, per halve dag of per dag worden gehuurd. U betaalt meestal een kleine waarborgsom, die bij inlevering van de fiets aan u wordt terugbetaald. Het dragen van een fietshelm is verplicht.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.