Nieuw-Zeeland

Swipe

Met de veerboot

Noordereiland-Zuidereiland

Ferry’s van Interislander maken de verbinding tussen het Noorder- en Zuidereiland. De drie veerboten Arahura, Kaitaki en Aratere maken vier- tot vijfmaal per dag de overtocht van ruim drie uur. In het eerste uur vaart de veerboot langs de rotsachtige zuidkust van het Noordereiland. In het tweede uur wordt de Straat Cook overgestoken. In het derde uur vaart de boot door de Queen Charlotte Sound, een van de fjorden in het Marlborough Sounds Maritime Park. Voor velen is de overtocht bij mooi weer een hoogtepunt van de reis. Echter, bij slecht weer zullen uw herinneringen verre van plezierig zijn. De veerboten zijn uitgerust met een bar, snackbar, winkel, speelruimte voor kinderen, een video- en filmzaal en een informatiekiosk. U bent als passagier ongeveer NZ$50 voor de overtocht kwijt.

Voor kinderen, zestigplussers, studenten en leden van de YHA gelden lagere tarieven. Het te betalen bedrag voor een auto of camper is afhankelijk van de lengte. Overigens gaan er zelden huurauto’s mee de veerboot op. In vrijwel alle gevallen laat u de huurauto in Wellington of Picton achter. Er staat dan aan de overkant een nieuwe huurauto voor u klaar. De meeste campers gaan wel mee. In de zomer is vroegtijdig reserveren aan te raden. Het is verstandig de overtocht al door uw reisorganisatie te laten vastleggen en te betalen. In Nieuw-Zeeland kunt u reserveren via het gratis telefoonnummer 0800-802802. De buspassen van Intercity en de Scenic Railpass gelden ook voor de overtocht tussen het Noorder- en Zuidereiland.

 

Zuidereiland-Stewart Island

Stewart Island Ferry Services onderhoudt een veerdienst per catamaran tussen de vissershaven Bluff (bij Invercargill) en Halfmoon Bay op het eiland Stewart. De catamaran vaart in de zomer op werkdagen tweemaal daags. Op zaterdag en zondag alleen ’s middags. In de winter wordt op dinsdag niet gevaren. Reserveren is gewenst. Houd er rekening mee dat het in de Straat Foveaux flink kan spoken.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.