Nieuw-Zeeland

Swipe

Met een camper

De camper is een ideaal vervoermiddel voor mensen die ongebonden willen reizen. Een camper is vervoermiddel, accommodatie en keuken ineen.

Nieuw-Zeeland verkennen per camper is razend populair. Campers zijn vooral in de zomermaanden zo gewild, dat de vraag het aanbod ruim overstijgt. Het is daarom verstandig al enkele maanden van tevoren te reserveren. Dat is vaak ook goedkoper. Zeker bij verhuurbedrijven, zoals Maui, die flextarieven hanteren. Zij stellen het tarief vast aan de hand van de hoeveelheid beschikbare campers. Boekt u vroeg dan zijn er voor een datum vaak nog veel campers beschikbaar, hetgeen de huurprijs drukt. Boekt u laat dan zijn de meeste campers al vergeven en gelden dus hogere tarieven. Naast Maui zijn Kea, Britz en United Campervans toonaangevende camperverhuurbedrijven. Bij alle Nieuw-Zeelandspecialisten in Nederland kunt u campers boeken. Meestal bent u dan goedkoper uit dan wanneer u ter plaatse boekt. Het aantal verhuurstations is beperkt. In de meeste gevallen alleen in Auckland, Christchurch en Queenstown. Campers worden per dag verhuurd. De huurprijs is afhankelijk van het soort camper en de tijd van het jaar.

De huurprijs is meestal inclusief ongelimiteerde kilometers, GST en gedeeltelijke uitrusting. Zo is de keukenuitrusting meestal inbegrepen, maar moet u persoonlijke uitrusting (handdoek, kussen, slaapzak) huren. Dat geldt ook voor een eventuele campingtafel, campingstoel, kinderzitje of vierpersoonstent. U moet vooraf ter plaatse een verplichte verzekering afsluiten. De hoogte van de premie bepaalt uw eigen risico. Het is mogelijk het eigen risico geheel af te kopen. Overigens is schade aan boven- en onderkant van het voertuig dan niet meeverzekerd. Met nog een aanvullende No Worries Cover is dat weer wel meeverzekerd. Schade veroorzaakt door onder andere water of het rijden over ongeschikte wegen is nooit meeverzekerd. Dan geldt een volledig eigen risico.

Voordat u de camper meekrijgt moet u een pittige waarborgsom betalen. De camper kan mee op de veerboot tussen het Noorder- en het Zuidereiland. Dit moet u al bij boeking regelen. De bestuurder van een camper moet minimaal 21 jaar zijn. Voor bestuurders tot 25 jaar geldt een aanzienlijk hoger eigen risico. Bestuurders van 75 jaar of ouder moeten een medische verklaring kunnen tonen. U mag de camper gewoon in de vrije natuur neerzetten, uitgezonderd de nationale parken. Het wemelt in Nieuw-Zeeland van de campgrounds. Campings hebben elektriciteits- en wateraansluiting, een depot voor afvalwater, een keuken, een wasserette en uitstekende sanitaire voorzieningen.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.