Nieuw-Zeeland

Swipe

Akaroa

Akaroa ligt in het zuidoosten van het schiereiland Banks aan de Akaroa Harbour. Akaroa is het Maori-woord voor ‘grote haven’. Deze meest zuidelijk gelegen Franse nederzetting ter wereld werd in 1840 gesticht door Franse kolonisten. Toen bleek dat Nieuw-Zeeland al een Engelse kolonie was besloten de Fransen toch op dit schiereiland te blijven. Dat verklaart de vele Franse namen als Rue Laveaux, Rue Jolie en Rue Benoit. De ouderwetse houten huizen, kerken en smalle straatjes geven het stadje een koloniaal uiterlijk.

Het Langlois-Eteveneaux Cottage & Akaroa Museum is nu een museum, waar voorwerpen en foto’s zijn te zien van Franse kolonisten en walvisvaarders. De Church of Saint Patrick dateert uit 1864.

De oude Franse begraafplaats op L’Aube Hill is een bezoek waard. Akaroa ligt 82 km van Christchurch en is met het openbaar vervoer en excursiebus te bereiken.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.