Nieuw-Zeeland

Swipe

Arthur’s Pass National Park

Arthur's Pass National Park ligt in het midden van de Zuidelijke Alpen en vormt de afscheiding tussen Westland en Canterbury. Het is een bergachtig gebied, waarvan een aantal toppen hoger zijn dan 2000 meter. De hoogste bergen zijn: Mount Murchison (2402 m), Mount Harper (2240 m), Mount Davie (2293 m) en Mount Rolleston (2271 m). Het laagste punt (245 m) is gemeten aan de rivier de Taramakau. Het park staat bekend om zijn besneeuwde bergen, steile hellingen, diepe kloven, woeste watervallen, onstuimige rivieren en dichtbegroeide bossen en valleien.

Het is een waterrijk gebied, waar stuwingsregens vallen in de vorm van zware plensbuien. In Arthur’s Pass regent het gemiddeld tussen de 150 en 175 dagen per jaar. In Otira valt jaarlijks zo’n 5000 mm neerslag. In de winter kan het ook in de dalen streng vriezen. Februari en maart zijn de beste maanden om dit nationale park te bezoeken.

Het park kent een grote verscheidenheid aan bomen en planten. In de bossen leven tui’s, uilen en koekoeken. In de hogergelegen delen van het park leeft de kea. De enige nederzetting is Arthur’s Pass. Het dorp heeft een winkel, een restaurant, een jeugdherberg en een hotel.