Nieuw-Zeeland

Swipe

De westkust

Highway 6 slingert zich door het smalle gebied dat ligt tussen de Tasmanzee en de Zuidelijke Alpen. De westkust van het Zuidereiland heeft natuurliefhebbers veel te bieden. Een ruige kust met grillige rotsformaties, waarvan de Punakaiki Pancake Rocks de bekendste zijn. Verder schitterende regenwouden met statige boomvarens en nikau-palmen. Maar de grootste attracties zijn toch wel de Franz Josef- en Fox-gletsjers en de hoge besneeuwde bergpieken van de Zuidelijke Alpen.

Ook een bezoek waard zijn de kolenmijnen en de haven van Westport, het historische goudzoekersstadje Shantytown, Greymouth en de jade-werkplaatsen in Hokitika. Er wonen hier slechts 31.000 mensen, die door de Nieuw-Zeelanders ‘Coasters’ worden genoemd. Helaas heeft de ruige westkust van het Zuidereiland een nogal slechte reputatie wat het weer betreft. Er is vaak sprake van regen, mist, laaghangende bewolking en donkere luchten. Toch kent dit gebied ook perioden met helder weer en zonnige momenten.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.