Nieuw-Zeeland

Swipe

Greymouth

Greymouth (12.000 inw.) ligt aan de monding van de rivier de Grey en kwam in 1860 tot bloei na de ontdekking van goud. Greymouth is tegenwoordig het centrum van de kolen- en houtindustrie. In 1988 zorgden extreem hoge waterstanden in de rivier de Grey voor veel materiële schade, waarna besloten werd een grote beschermingsmuur te bouwen. Behalve bescherming biedt The Great Wall ook tal van recreatiemogelijkheden. Een aangename wandeling vanaf het centrum, langs de Fishermans Wharf naar zee neemt zo’n anderhalf uur in beslag. Behalve uitzichten op de rivier en de Tasmanzee kunt u op een heldere dag zelfs Mount Cook zien.

Greymouth heeft niet zo gek veel te bieden. Er is een War Souvenir Museum en een Art Gallery in Tainui Street. Het History House in Gresson Street exposeert over de geschiedenis van Greymouth  De Monteith’s-brouwerij is in 1858 gesticht om de goudzoekers van bier te voorzien. Neem deel aan een rondleiding en proef na afloop een overheerlijk glas Monteith’s Original Ale. Ten zuiden van de rivier de Grey ligt een uitgestrekt zandstrand. 

Een heel aparte attractie is Dragons Cave Rafting in de Tanihwa-grot. Deze attractie begint met een boswandeling naar de grot, waarbij flora en fauna ruimschoots aandacht krijgen. Vervolgens maakt u abseilend een veertig meter diepe afdaling in de grot. Raftend over de rivier die door het grottenstelsel stroomt ziet u onder andere veel gloeiwormen. Na afloop kunt u relaxen in een warmwaterbron en een actiefilm met u zelf in de hoofdrol bekijken, opgenomen tijdens het raften en abseilen.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.