Nieuw-Zeeland

Swipe

Mount Aspiring National Park

Mount Aspiring National Park is gesitueerd rond de piramideachtige piek van Mount Aspiring (3.027 m). Het park wordt gekenmerkt door steile, met eeuwige sneeuw bedekte bergen, gletsjers en valleien met wildstromende riviertjes en uitgestrekte grasvlakten. De vegetatie varieert van dichtbegroeide bossen tot alpenflora en tussockgrasland. In het park komen veel vogels voor, waaronder de zeldzame Nieuw-Zeelandse valk. Zoals overal in de bergen kan het weer hier snel omslaan. Er kunnen midden in de zomer sneeuwstormen plaatsvinden en kan er sneeuw blijven liggen in de lagergelegen delen van het park.

Het Mount Aspiring National Park is een wild en ongerept gebied dat bergbeklimmers, wandelaars, fotografen en natuurliefhebbers trekt. Het park is via drie wegen goed bereikbaar. Vanuit Haast naar het afgelegen westelijke deel, vanuit Wanaka door de Matukituki-vallei naar het centraal-oostelijke deel en ten slotte vanuit Glenorchy door de Rees- en Dart-vallei naar het zuidwestelijke deel. In de uitgestrekte valleien van Makarora, Matukituki, Dart en Rees is een groot aantal wandelroutes uitgezet.

De meeste wandelingen in de Makarora-vallei beginnen bij het Makarora Rangerstation. Op de langere wandelroutes staan hutten op loopafstand van elkaar. De populairste lange wandelroute in het zuidelijke deel van het Mount Aspiring National Park is de twee dagen durende Rees Valley to Dart Hut en Dart Valley to Dart Hut Track. Informatie over deze track is in te inwinnen bij het Glenorchy Visitor Centre.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.