Nieuw-Zeeland

Swipe

Van Westport naar Greymouth

Even ten zuiden van Westport ligt Cape Foulwind. Deze kaap dankt zijn naam aan kapitein James Cook, die hier in 1770 tijdens een zware storm verbleef. Vanaf Westport rijdt u eerst naar het strand van Carters Beach, vanwaar het nog slechts een paar kilometer lopen is naar de witte vuurtoren (1926) op Cape Foulwind. De Cape Foulwind Walkway leidt naar de zeehondenkolonie in de Tauranga-baai.

De Mitchells Gully-goudmijn ligt 24 km ten zuiden van Westport en dateert uit 1866. Omdat de machines nog in perfecte conditie verkeren, kunt u er zien hoe in de tijd van de ‘goldrush’ werd gewerkt. Deze attractie is schitterend gelegen in het regenwoud. Iets zuidelijker ligt Charleston, dat is afgeleid van Charlie’s Town. Charlie was een legendarische schipper, die de onstuimige Tasmanzee en stormachtige winden trotseerde om de duizenden goudzoekers die hier woonden te bevoorraden. Tijdens de hoogtijdagen van de ‘goldrush’ woonden er in Charleston ruim 18.000 mensen. Nu is het een populair oord voor surfers.

Het kleine Paparoa National Park ligt ongeveer zestig kilometer ten zuiden van Westport en biedt dichtbegroeide inheemse bossen, unieke kalksteenformaties, grotten, een ruige kust en een gevarieerde wildlife. De topattractie in dit park zijn de Punakaiki Pancakerocks and blowholes, een kalksteenformatie die is gevormd door de eroderende werking van zeewater, zout en wind. Deze formatie heeft veel weg van op elkaar gestapelde pannenkoeken. Bij vloed wordt het zeewater in zogenaamde blowholes tot ongekende hoogten gestuwd. Deze unieke rotsformatie is middels een korte wandeling te bereiken. Volg het rechterpad tegenover het Paparoa National Park Visitor Centre aan Highway 6.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.