Nieuw-Zeeland

Swipe

Westland National Park

Het Westland National Park ligt gecentreerd rond de Franz Josef- en de Fox-gletsjer en strekt zich uit van de hoogste toppen van de Zuidelijke Alpen tot de verlaten grijze zandstranden aan de Tasmanzee. De smalle strook land tussen de alpen en de zee omvat een grote verscheidenheid aan landschapsvormen, waaronder gletsjers, spiegelende meren, regenwouden, landbouwgrond en kustlagunes. Vooral wandelaars komen in het Westland National Park aan hun trekken. Ze kunnen er wandelen over stranden, op gletsjers, over sneeuwvelden en door dichtbegroeid regenwoud. Het is mogelijk al deze activiteiten op één dag te doen. De topattracties zijn de gletsjers Franz Josef en Fox, die samen een gebied omvatten van meer dan 4000 hectare ijs en rotsen. Beide gletsjers zijn bereikbaar via een weg en wandelpaden, maar ook per skivliegtuig of helikopter.

Het klimaat is net zo veranderlijk als het gebied zelf. Westland, ook wel ‘Wetland’ genoemd, staat bekend om zijn grijze, laaghangende bewolking en vele regendagen. In de winter is het vaak helder en koud. De gemiddelde jaarlijkse regenval bedraagt aan de kust 3000 mm, in de dorpen Franz Josef en Fox Glacier en aan de voet van de bergen 5000 mm, en boven de 1500-metergrens zelfs 10.000 mm. Als gevolg van de overvloedige neerslag heeft het park een unieke flora en fauna. Highway 6 loopt langs de noordoostgrens van het park en gaat door de dorpen Franz Josef en Fox Glacier, de twee belangrijkste dorpen in het Westland National Park.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.