Nieuw-Zeeland

Swipe

Westport

Westport (6.000 inw.) met zijn haven ligt aan de monding van de rivier de Buller. Niet het goud, maar de rijke steenkoolvelden in het Buller-district brachten Westport welvaart. De kolen worden niet in de haven van Westport verscheept, maar gaan per goederentrein naar de havenplaats Lyttelton, bij Christchurch. De haven van Westport wordt alleen nog gebruikt door vissersboten, waarmee in de Tasmanzee op tonijn wordt gevist. Het belang van de kolenindustrie neemt af, maar daarentegen neemt het belang van de cementindustrie sterk toe. In Westport staat de grootste cementfabriek van Nieuw-Zeeland. Westport is zeker geen plaats om lang te blijven, vooral niet omdat de westkust zoveel natuurschoon te bieden heeft.

De enige bezienswaardigheid is Coaltown, een aardig museum dat in een oude brouwerij is gehuisvest. Dit museum exposeert over de geschiedenis van de kolenindustrie en geeft een goed beeld van het werk in een steenkoolmijn. Er is ook aandacht voor de goudzoekers die in de vorige eeuw aan de westkust actief waren.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.