Nieuw-Zeeland

Swipe

Timaru

Timaru (27.500 inw.) ligt 165 km ten zuiden van Christchurch en 202 km ten noorden van Dunedin. Vanuit zijn haven worden voornamelijk agrarische producten uit Canterbury verscheept. Timaru is afgeleid van Te Maru, dat ‘schuilplaats’ betekent. De Maori konden hier in de rustige zee zonder problemen aan land gaan en schuilen bij storm.

Het South Canterbury Museum heeft exposities over de Maori en de geschiedenis van Timaru en Canterbury. De anglicaanse Saint Mary’s Church uit 1880 weerspiegelt in de ramen van het South Canterbury Museum. Deze in vroeg-Engelse stijl gebouwde anglicaanse kerk heeft een met inheemse planten en vogels beschilderd koor.

De Aigantighe Art Gallery aan de Wai-iti Road bezit een kunstcollectie van Nieuw-Zeelandse en Britse schilders alsook een mooie beeldentuin. In de botanische tuin staat een standbeeld van de Schotse dichter Robert Burns. Wandelend door deze tuin kunt u genieten van de vele soorten bomen, struiken en planten.

De populairste attractie van Timaru is Caroline Bay, een strand dat na aanleg van de haven ontstond door verzanding. Op dit veilige zandstrand en aangrenzende parken wordt het jaarlijkse ‘Caroline Bay Christmas Carnival’ gehouden dat begint op de dag na kerst en drie weken duurt.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.