Nieuw-Zeeland

Swipe

Van Mount Cook Village naar de Oostkust

Van Mount Cook Village rijdt u de 60 km lange toegangsweg terug tot het zuideinde van het Pukakimeer. Highway 8 gaat rechts naar Twizel en Omarama en links naar Oamaru aan de oostkust. Laatstgenoemde weg gaat langs de kanalen, meren en waterkrachtcentrales van de Upper Waitaki Power Scheme. Het dorp Lake Tekapo ligt aan het zuideinde van het gelijknamige meer. Het biedt hotels, motels, campings, restaurants, cafés en winkels. Bij het meer zijn korte wandelingen te maken. Vanaf het vliegveld vertrekken vliegtuigjes voor een rondvlucht over de hoogste toppen van de Zuidelijke Alpen.

Het Alpine Springs and Spa Winter Park beschikt over een schaatsbaan en een kunstsneeuwhelling. In het bijbehorende kuuroord, dat beschikt over een sauna, koude baden en drie hot springs is het heerlijk relaxen.

Op loopafstand van de hoofdstraat ligt de Church of the Good Sheperd. Deze eenvoudige kapel werd in 1935 gebouwd als gebedshuis voor de boeren in de streek. Ga naar binnen en raak onder de indruk van het overweldigende uitzicht op Lake Tekapo met de besneeuwde Zuidelijke Alpen als majestueus decor. In november en december vormen de duizenden lupinen aan de oevers van Lake Tekapo een kleurrijk palet van witte, blauwe, roze, paarse en lila pluimen.

De bronzen schapenhond, niet ver van dit kerkje, is een eerbetoon aan de hardwerkende schapenhonden in de MacKenzie Country. Deze streek heeft de helderste sterrenhemel van Nieuw-Zeeland. Om die reden is op de Mount John (300 m) een observatorium gebouwd, waar je ’s nachts met de modernste telescopen de hemel van het zuidelijk halfrond kunt afturen. Vanaf het observatorium zie je de MacKenzie Country op zijn mooist.

Het Tekapo Power Station is via een 1,6 km lang buizenstelsel verbonden met het Tekapomeer. Dit meer staat via een kanaal in verbinding met drie andere meren van het Upper Waitaki Power Scheme. De waterkrachtcentrale is op werkdagen te bezoeken. Highway 8 vervolgt over de Burkepas naar Fairlie, waar de bomen in de hoofdstraat deel uitmaken van de ‘Avenue of Peace’. Ze zijn tussen 1914 en 1918 geplant als een natuurlijk oorlogsmonument.

In Fairlie kunt u een bezoek brengen aan het MacKenzie Carnival Society Museum, dat een collectie oude transportmiddelen bezit. Vanuit Fairlie gaat Highway 8 naar de kustplaats Timaru en Highway 79 naar Christchurch.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.