Nieuw-Zeeland

Swipe

Van Timaru naar Christchurch

Volg Highway 1 in noordelijke richting. Na het oversteken van de zalmrijke rivier de Opihi bereikt u Temuka. In het Courthouse Museum wordt de lokale geschiedenis uit de doeken gedaan. De Temuka Pottery fabriek is voor publiek geopend. Bij Winchester leidt afslag 79 naar Geraldine. In het Geraldine Vintage Car and Machinery Museum zijn oude auto’s en landbouwwerktuigen te zien.

Highway 1 vervolgt door een vlak agrarisch landschap en steekt de rivieren de Orari, de Rangitata en de Hinds over voor het Ashburton bereikt. Ashburton (15.000 inw.) vervult een belangrijke regionale functie in het agrarisch ingestelde Canterbury.

Vanuit Ashburton leidt Highway 77 naar de wintersportplaatsen Methven en Mount Hutt, gesitueerd aan de voet van de Zuidelijke Alpen. De hier gelegen heuvels lenen zich uitstekend voor het beoefenen van de skisport. In de maanden mei tot en met september barst Methven dan ook uit zijn voegen.

De populairste skibestemming is de Mount Hutt Skifield (2188 m). Er zijn stoeltjesliften, skischolen en après-skibars. Ook in de zomer zijn er in Methven tal van activiteiten mogelijk. Zo kunt u met Rakaia Gorge Scenic Jet een spectaculaire speedboottocht maken door de Rakaia Gorge. Vervolg vauit Ashburton Highway 1. Na het oversteken van de zeer brede rivieren de Rakaia en de Waimakariri bereikt u al snel Christchurch.  

Lake Ellesmere is met een oppervlakte van 278 km2 een van de grootste meren van Nieuw-Zeeland. Het is eigenlijk een kustlagune die door duinvorming is afgesloten van de oceaan. Om wateroverlast te voorkomen is het noodzakelijk regelmatig een kunstmatige uitgang naar zee te graven. Het meer is slechts twee meter diep en bezit een zeer rijke flora en fauna. Vogelliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. De oevers van Lake Ellesmere zijn moeilijk te bereiken.