Nieuw-Zeeland

Swipe

Kahurangi National Park

De ruige, bosrijke wildernis in het noordwesten van het Zuidereiland vormt het Kahurangi National Park. Het is 452.000 hectare groot en wat oppervlakte betreft het tweede nationale park van het land. Alleen het Fiordland National Park is groter. Het omvat een inheems bos met veel boomvarens en nikau-palmen. Er leven ontzettend veel vogels, waaronder de kiwi. Het Kahurangi National Park staat bekend om zijn grote hoeveelheden regen. De grootste attractie is de meerdaagse Heaphy Track.

Om bij het beginpunt te komen volgt u vanuit Collingwood de secundaire weg naar Rockville en Bainham. Bij Rockville begint een mooie wandeling over het Aorere Goldfield, de eerste plek in Nieuw-Zeeland waar goud werd gewonnen. Bij Rockville kunt u naar de Te Anaroa Caves.

De weg vervolgt naar het beginpunt van de Heaphy Track. Deze populaire meerdaagse wandeltocht gaat dwars door het Kahurangi National Park en verbindt de Golden Bay met de westkust. Wandelaars lopen door een regenwoud met varenbomen en nikau-palmen en steken via spectaculaire hangbruggen onstuimige riviertjes over. De Heaphy Track kan in twee richtingen gelopen worden, maar de meeste wandelaars starten in het oosten in Brown Hut (ongeveer 35 km ten zuiden van Collingwood). De track gaat richting de westkust en eindigt bij de Kohaihai Shelter (15 km ten noorden van Karamea).

De Heaphy Track is 70 km lang en in vier tot zes dagen te belopen. Langs de route staan zeven goed ingerichte hutten en vijf schuilhutten (geen slaapzalen en faciliteiten). In de zomer zitten de hutten snel vol. Neem daarom een lichtgewicht tent mee. Gemiddeld loopt u in drie uur naar de volgende hut. Alleen voor de afstand tussen Brown Hut en Perry Hut moet u zo'n zes uur uittrekken. Voor het wandelen van de Heaphy Hut naar de Kohaihai Shelter moet u met het getijde rekening houden. In beide hutten geven getijdentabellen aan wanneer het hoog- en laagwater is. De zomer is de beste tijd om deze route te lopen. In de zomer wemelt het er van de zandvliegjes. Uit veiligheidsoverwegingen dient u zich in te schrijven bij de Forest Service. Aangeraden wordt om de Heaphy Track met meerdere mensen te lopen.