Nieuw-Zeeland

Swipe

Marlborough Sounds Maritime Park

Dit maritieme park met een oppervlakte van 960 km2 is een doolhof van met beboste bergen omgeven waterwegen. De drie grootste fjorden zijn de Queen Charlotte, de Pelorous en de Kenepuru Sound. De in zee uitlopende bergen hebben paradijselijke baaien en inhammen met gouden zandstranden. Het Marlborough Sounds Maritime Park trekt het hele jaar door kampeerders, wandelaars, vissers, duikers en watersporters.

Er zijn tal van wandeltracks uitgezet, waarvan de Queen Charlotte Track naar Ship Cove het populairst is. Hengelsportliefhebbers kunnen in Picton en Havelock een visvergunning verkrijgen. Duikers treffen in de Sounds een mooie zeefauna en -flora aan, terwijl de bodem is bezaaid met scheepswrakken. Watersporters kunnen in Picton en Havelock zeil- en motorboten huren. In de Sounds en Cook Strait leven grote groepen dolfijnen en nestelen veel zeevogels. Het park bestaat grotendeels uit natuurreservaten, die bijna allemaal voor het publiek toegankelijk zijn. Via secundaire, soms onverharde wegen zijn enkele gebieden in het zuiden en midden van het park per auto bereikbaar. Eilanden en plaatsen die niet met de auto bereikbaar zijn worden aangedaan door watertaxi’s vanuit Picton en Havelock. Hengelsportliefhebbers en wandelaars kunnen zich ’s morgens op een plek laten afzetten en later op de dag weer laten oppikken. Het is ook mogelijk om met de postboot mee te varen langs verafgelegen boerderijen.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.