Nieuw-Zeeland

Swipe

Nelson Lakes National Park

Het bergachtige en bosrijke Nelson Lakes National Park met de gletsjermeren Rotoiti en Rotoroa ligt in het noordelijke deel van de Zuidelijke Alpen en heeft toppen hoger dan 2000 meter. Het Nelson Lakes National Park staat bekend om zijn dichtbegroeide bossen. Maar weinig zonlicht bereikt de grond en dat zorgt samen met de hoge luchtvochtigheid voor een weelderige varen- en mossenvegetatie. Boven de boomgrens groeien alpenbloemen en veel kruiden.

Rond de meren leven diverse soorten watervogels, waaronder de zeldzame blauwe eend. Enorme palingen en bruine forellen komen voor in de meren en rivieren. Regenboogforel komt voor in het Rotoroameer en de rivier de Sabine. Het weer kan snel veranderen en vooral in de laaggelegen dalen ziet u slecht weer niet aankomen.

Regen, sneeuw, mist, harde winden en overstromingen komen in elke periode van het jaar voor. Het park is overwegend wandelend te verkennen, want er zijn vrijwel geen wegen. Alleen St. Arnaud, de meren Rotoiti en Rotoroa en het Rotoiti uitzichtpunt aan het eind van de Mount Robert Road zijn met de auto te bereiken. Het is vanuit Nelson 119 km rijden naar St. Arnaud, de belangrijkste plaats in het Nelson Lakes National Park.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.