Nieuw-Zeeland

Swipe

Picton

Picton dat tegen de beboste berghellingen lijkt aangeplakt, ligt er vanaf de boot gezien schilderachtig bij. Toch zien de meeste reizigers maar weinig van dit stadje en omgeving en vervolgen meteen na aankomst hun reis richting Kaikoura of Christchurch aan de oostkust of Nelson aan de noordkust. Wie langer in Picton blijft kan heerlijk slenteren en luieren langs de waterkant en genieten van de bedrijvigheid op het water.

Vlak bij de ferryterminal ligt het skelet van de vrachtboot Edwin Fox (1851), een schip dat in opdracht van de Britse Oostindische Compagnie in Bengalen werd gebouwd. Zijn geschiedenis is te achterhalen in het Edwin Fox Maritime Centre.

Het wat kneuterig aandoende Picton Museum exposeert over pelsjagers, walvisvaarders, Maori-kunst, oude klokken en schelpen. Ten oosten van de haven vormen de bossen van het Victoria Domain een uitstekend wandelgebied. Verschillende uitzichtspunten bieden mooie panorama’s over de Queen Charlotte Sound.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.