Nieuw-Zeeland

Swipe

Van Nelson naar de Westkust

Highway 6 loopt van Nelson naar de ruige westkust en volgt voor een groot gedeelte de rivier de Buller, die door de bossen en diepe ravijnen van de Buller Gorge stroomt. Deze rivier gaat van het Rotoitomeer in het Nelson Lakes National Park naar Westport, waar hij uitmondt in de Tasmanzee. Vanuit Nelson, Westport en Murchison kunnen rafttochten over de Buller worden gemaakt.  

Murchison (700 inw.) ligt halverwege Nelson en Westport en is een geschikte plaats om de 230 km lange rit van Nelson naar de westkust te onderbreken. De omgeving biedt diepe kloven, wilde riviertjes, watervallen, meren en beboste heuvels. U kunt er uitstekend wandelen, vissen en jagen. Het gehucht Lyell is eveneens geschikt om de reis naar de westkust te onderbreken. Dit voormalige goudzoekersstadje ligt zo’n 30 km voorbij Murchison. De één uur durende Lyell Walkway is beslist de moeite waard. Deze eenvoudige wandeling gaat door de Lyell Gorge. U ziet behalve een prachtig natuurschoon tevens een vervallen begraafplaats en tal van herinneringen aan de goudzoekerstijd.  

Hawks Crag is een spectaculaire, over de rivier de Buller hangende rots. Hawks Crag was een enorm struikelblok bij de aanleg van deze autoweg naar de westkust. De enige mogelijkheid was om in de rots een geul te hakken, net hoog genoeg om een vrachtwagen of bus door te laten. De weg is hier éénbaans en de maximumsnelheid bedraagt slechts 30 km p/u. Even voor Hawks Crag bevindt zich een uitkijkpunt, vanwaar u mooie foto’s kunt maken van de rivier de Buller en de in de rotsen uitgehakte weg.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.