Nieuw-Zeeland

Swipe

Van Nelson naar Motueka

Voor een bezoek aan het Abel Tasman National Park en de Golden Bay rijdt u vanuit Nelson over Highway 6 naar Richmond. Dit stadje staat bekend om zijn pottenbakkers, glasblazers en edelsmeden. In het Craft Habitat zijn tien studio’s van kunstenaars gehuisvest.

Neem in Richmond afslag Highway 60 richting Motueka. Deze weg gaat door een vruchtbaar landbouwgebied, waar vooral veel fruit wordt geteeld. U passeert kiwiplantages, velden met hop en tabak en boomgaarden met appels, peren, nectarines, abrikozen en citrusvruchten. Motueka ligt middenin dit fruitgebied en trekt veel outdoorfanaten die in het Abel Tasman National Park en de Golden Bay willen wandelen, zwemmen en kajakken. Dit centrum van de Abel Tasman-regio biedt accommodatie, restaurants, winkels en outdoormogelijkheden. Het Motueka Museum toont gereedschap, meubels, kleding en foto’s uit de tijd van de eerste kolonisten. Ook de Maori-cultuur komt ruimschoots aan bod.

Een paar kilometer ten noorden van Motueka leidt een secundaire weg naar Kaiteriteri, een van de beste zwemstranden in de omtrek. Vanaf dit strand kunt u met de watertaxi ‘Abel Tasman’ de kust van het Abel Tasman National Park verkennen of u op een van de gouden zandstranden laten afzetten.  Een paar kilometer voorbij deze afslag leidt een secundaire weg naar Marahau, de zuidelijke toegang tot het Abel Tasman National Park. Een korte toegangsweg leidt tot het beginpunt van de Coastal en de Inland Track.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.