Nieuw-Zeeland

Swipe

Van Picton naar Nelson

De Queen Charlotte Drive is een 360 bochten tellende weg die Picton met Havelock verbindt. Deze ‘scenic route’ is een van de mooiste wegen van Nieuw-Zeeland, met schitterende vergezichten over de Queen Charlotte Sound en de Pelorus Sound. Bij iedere bocht is het uitzicht anders. Op het zuidelijkste punt van de Queen Charlotte Sound leidt een afslag naar Anakiwa, waar de meerdaagse Queen Charlotte Track begint. Het is een 71 km lange track door bossen, langs baaien en over zandstranden, met vergezichten over zowel de Queen Charlotte Sound als de Kenepuru Sound. Het is een lange, maar zeker geen moeilijke track. Reken op vier tot vijf dagen wandelen. Onderweg zijn vele accommodatiemogelijkheden. Reserveren is zeker in de drukke zomermaanden verstandig. In plaats van de hele track is het ook mogelijk voor een etappe kiezen, waarbij u zich door een watertaxi vanuit Picton laat brengen en halen. Het eindpunt van deze track is Ship Cove, waar James Cook in 1770 voor anker ging.

De kleine vissersplaats Havelock ligt aan de zuidpunt van de Pelorus Sound, op ongeveer 70 km van Picton en 73 km van Nelson. In de Pelorus Sound liggen meer dan tweehonderd mosselkwekerijen en de mosselvangst is er een belangrijke bron van inkomsten. In de vele visrestaurants in Havelock staat de groene lipmossel op het menu. Het Havelock Museum is gehuisvest in de voormalige Saint John’s Church en toont de geschiedenis van de Marlborough Sounds. Een korte wandeling naar de top van een achter Havelock liggende heuvel gaat door bossen en langs een fraaie kreek. Vanaf de heuvel heeft u mooie vergezichten over het plaatsje en de Pelorous Sound. Vanuit Havelock vervolgt Highway 6 naar Nelson, door een gebied met veel commerciële bosbouw.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.