Nieuw-Zeeland

Swipe

Fiordland National Park

Het Fiordland National Park omvat een groot deel van de fjordenkust in de zuidwesthoek van het Zuidereiland. Dit grootste nationale park wordt gekenmerkt door beboste heuvels, diep het land insnijdende fjorden, donkere meren, enorme watervallen en woeste riviertjes. De bergen zijn ongeveer vijftien miljoen jaar geleden omhooggestuwd. De valleien zijn tijdens verschillende ijstijden gevormd door de uitschurende werking van gletsjerijs. De fjorden ontstonden doordat de zee de diep gelegen valleien overstroomde. Diepe holten vulden zich met het smeltwater van de omliggende bergen en vormden zo de grote meren Te Anau en Manapouri.

Het Fiordland National Park behoort tot de meest regenrijke gebieden in de wereld. Zo krijgt  Milford Sound jaarlijks zo’n 7000 mm neerslag te verwerken. De meeste regen valt in de periode november tot januari. De koudste maanden, met sneeuw en vorst, zijn mei tot augustus.

Weelderige, donkergroene beukenbossen met boomvarens, varenstruiken, mossen en korstmossen vormen de vegetatie. In dit park komt een groot aantal inheemse vogelsoorten voor, zoals de kiwi, de weka, de kakapo, de morepork en de takahe. In de stille wateren van de fjorden leven pinguïns, dolfijnen en zeehonden. In de bergen en bossen leven onder andere herten en gemzen. Helaas zijn de zandvliegjes hier zeer algemeen. Het park is nogal ontoegankelijk en grote delen kunnen alleen door wandelaars worden bereikt. Het gevolg is een gebied van onbedorven wildernis. De Milford Road is de enige toegangsweg tot het park en loopt van Te Anau naar de Milford Sound.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.