Nieuw-Zeeland

Swipe

Manapouri en Doubtful Sound

Manapouri ligt 20 km ten zuiden van Te Anau aan de oever van het gelijknamige meer. Bij windstilte weerspiegelt het Kepplergebergte prachtig in het water. In Manapouri begint een groot aantal korte wandeltochten door het Fiordland National Park. Maar de meeste bezoekers komen hier om een boot/busexcursie te maken naar de ondergrondse waterkrachtcentrale en de Doubtful Sound.

Het West Arm Underground Powerhouse ligt maar liefst 213 m onder de grond en levert de energie voor de Comalco aluminiumfabriek in Bluff, even ten zuiden van Invercargill. De centrale is ondergronds aangelegd om de waterstand van het meer niet kunstmatig te hoeven verhogen. Excursiebussen cirkelen twee kilometer naar beneden door een donkere, spiraalvormige tunnel. In een spelonk in het hart van de aarde brommen zeven reusachtige turbines. Na het verlaten van de turbinehal stroomt het water middels een 10 km lange tunnel naar Deep Cove.

De Doubtful Sound, ook wel ‘Sound of Silence’ genoemd, is van een ongekende schoonheid. Ondanks dat de bergen er minder hoog zijn dan in de Milford Sound en grote watervallen ontbreken. Een cruise door deze fjord is een onvergetelijke belevenis. Real Journeys in Manapouri verzorgt de zogenaamde ‘Doubtful Sound Triple Tour’. U vaart eerst per luxe catamaran over het Manapourimeer met zijn 34 beboste eilanden. Op de westoever wacht een bus die u over de 22 km lange Wilmot Pass Road naar Deep Cove rijdt.

De Wilmot Pass is de steilste weg in Nieuw-Zeeland. Daar wacht de ‘MV Friendship’ voor een cruise door de Doubtful Sound. Grote kans dat u onderweg pelsrobben en tuimelaars ziet.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.