Nieuw-Zeeland

Swipe

Queenstown

‘Avonturenhoofdstad van Nieuw-Zeeland’ is een terechte bijnaam voor deze 15.000 inwoners tellende stad aan de noordoostoever van het Wakatipumeer. Het uitgestrekte meer, de scherpgekamde Remarkables en snelstromende rivieren vormen een perfecte ambiance voor adrenalineverhogende activiteiten. Raften, speedbootvaren, bungy-jumpen, mountainbiken, wandelen en wintersport. Toerisme is in dit voormalige goudzoekersstadje de belangrijkste inkomstenbron.  

The Mall, de belangrijkste winkelstraat, is een opeenvolging van souvenirwinkels, restaurants, terrasjes en touroperators. Verder biedt de stad goede uitgaansmogelijkheden.

De top van Bob’s Peak (460 m) biedt schitterende vergezichten over het stadje, het Wakatipumeer en de Remarkables. Het Skyline Restaurant en uitzichtsplatform is te bereiken via de Skyline Gondola. Deze kabelbaan begint aan het eind van Brecon Street. Op Bob’s Peak is meer te beleven dan alleen de schitterende vergezichten over Queenstown. Er zijn mogelijkheden om te bungy-jumpen, parachutespringen en skelteren op een bochtig circuit.

The Luge is een absolute aanrader. Op een 800 meter lang parcours scheurt u in een kruising van een bobslee en een skelter op drie wielen naar beneden. U kunt kiezen tussen een snel parcours en een scenic parcours met rustplaatsen en uitzichtspunten.

Aan de voet van Bob’s Peak ligt het Kiwihouse and Birdlife Park. Hier is de kiwi in een nagebootste nachtelijke omgeving te zien. Behalve de algemeen voorkomende weka en pukako lopen en vliegen er ook nog zeldzamere Nieuw-Zeelandse vogels. Het is van de Skyline Gondola ongeveer vijf minuten lopen naar het centrum. Aan de waterkant van de Mall ligt Waterworld, waar door grote glazen vensters een kijkje in het Wakatipumeer kan worden genomen. U ziet forellen, palingen en duikende eenden.

Loopt u de Marine Parade af dan bereikt u de Government Gardens, een fraai park met bowlingvelden en tennisbanen. Ideaal voor een gemoedelijke wandeling langs het Wakatipumeer. Queenstown heeft weinig historische gebouwen. Uitzonderingen zijn de oude stenen bibliotheek uit 1876 en de anglicaanse Saint-Peter’s Church uit 1932.