Nieuw-Zeeland

Swipe

Te Anau

Te Anau (2800 inw.) aan de zuidwestoever van het gelijknamige meer is helemaal op toerisme ingesteld. Niet zo verwonderlijk want het is tenslotte de toegangspoort tot het Fiordland National Park. Er is een groot aanbod in overnachtingsmogelijkheden en restaurants. Het zijn vooral wandelaars die in Te Anau overnachten, want in de directe omgeving beginnen onder andere de Hollyford-, Routeburn-, Kepler- en Milford Track.

De Hollyford Track is een populaire wandelroute door de langste vallei in Fiordland en begint aan het eind van de Lower Hollyford Road. Het is dan echter nog 19 km lopen naar het begin van de track. Deze loodzware track loopt helemaal tot Martin’s Bay en neemt heen en terug zo’n 10 dagen in beslag. Er staan vijf hutten langs het traject.

De Routeburn Track is 39 km lang en gaat door het Fiordland- en het Mount Aspiring National Park. Het duurt 3 à 4 dagen om deze track te voltooien. Ze gaat van de Divide aan de Milford Road naar de Routeburn Road aan de noordzijde van het Wakatipumeer. Er staan hutten op loopafstand. U moet een zware bergpas oversteken, waar u op slecht weer moet rekenen.

De Kepler Track begint met de beklimming van Mount Luxmore en gaat door de bergen naar het Manapourimeer. Trek vier dagen uit voor deze pittige wandeltocht van 65 km lengte. Te Anau zelf heeft behalve het meer niet veel te bieden. Het Te Anaumeer is het grootste meer van het Zuidereiland en wordt omgeven door de Murchison Mountains en Mount Luxmore. De Te Anau glimwormgrotten liggen aan de westoever van het meer.