Nieuw-Zeeland

Swipe

Van Te Anau naar de Milford Sound

De spectaculaire Milford Road verbindt Te Anau met Milford en gaat door een indrukwekkende natuurschoon met dichtbegroeide regenwouden, valleien met lupinevelden, woeste beken, watervallen en spiegelende meren. Korte wandelingen leiden naar bijzondere plekjes.

Na het uitrijden van de 1,2 km lange Homertunnel ziet het landschap er ineens heel anders uit. Dat geldt meestal ook voor het weer. De Milford Road vervolgt door de Cleddauvallei, langs steile rotswanden en indrukwekkende watervallen naar Milford.

De Milford Sound is het absolute hoogtepunt van het Fiordland National Park. Deze 16 km diep het land insnijdende fjord is populair vanwege de recht uit zee omhoog rijzende bergwanden, waarvan indrukwekkende watervallen in het donkere water van de sound storten. De driehoekige Mitre Peak (1692 m) is de hoogste berg ter wereld die direct uit zee oprijst.

Aan het begin van deze fjord ligt het toeristencentrum van Milford. Verschillende operators verzorgen cruises van één of twee uur door deze fjord. Speelse dolfijnen zwemmen met de boot mee en op de rotsen zijn pinguïns en zeehonden te zien. Genietend van het natuurschoon wordt u te grazen genomen door gemeen stekende zandvliegjes. Maar dit ongedierte en het slechte weer horen nu eenmaal bij de ‘Milford Experience’.

Wilt u weten hoe het onderwaterleven van de Milford Sound eruitziet dan moet u beslist naar de Milford Deep Underwater Observatory. In Milford begint een aantal korte wandelingen naar de Bowenwatervallen. Deze storten van 160 m hoogte in zee en zijn vooral bij regenachtig weer bijzonder spectaculair.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.