Nieuw-Zeeland

Swipe

Via Highway 6 naar Queenstown

Er zijn twee routes te rijden van Wanaka naar Queenstown; Highway 6 of The Crown Range Road. Highway 6 loopt ten noorden van de Pisa Range en volgt na de afslag met Highway 8A de rivier de Clutha in zuidelijke richting. Deze rivier mondt uit in het Dunstanmeer. Na de afslag met Highway 8 volgt Highway 6 de diep in het landschap uitgesneden Kawarau Gorge.

Ongeveer 18 km ten noorden van Queenstown passeert u de Kawarau Suspension Bridge, waar u getuige kunt zijn van bungy-jumpen. Een paar kilometer verder leidt een afslag naar het voormalige goudzoekersstadje Arrowtown, waar nog steeds goud in de rivier wordt gevonden. In de hoofdstraat staan fraaie negentiende-eeuwse huizen, winkels en kroegen. In de vele souvenirwinkels worden sieraden van jade en wolproducten verkocht. In de herfst kleuren de bladeren van de honderd jaar oude platanen goudgeel. Tijdens het ‘Autumn Festival’ in april dragen de bewoners kostuums uit de goudzoekerstijd. Het Lake District Centennial Museum exposeert over de lokale geschiedenis. De gevangenis uit 1875 is voor publiek opengesteld.

Even buiten Arrowtown liggen aan de rivier de Arrow de restanten van een Chinese nederzetting uit de goudzoekerstijd. Chinezen waren vaak slachtoffer van discriminatie en woonden daarom op enige afstand van de Europese kolonisten. Verder stroomopwaarts ligt in de Arrow Gorge het spookstadje Macetown, waar vervallen huizen getuigen van de periode dat goudzoekers er hun fortuin zochten. Maak vanuit Queenstown of Arrowtown een 4WD-excursie naar Macetown.

De Skippers Canyon is verboden terrein voor huurauto’s en campers. Het is veiliger om vanuit Queenstown aan een 4WD-excursie deel te nemen, want de onverharde weg door deze kloof gaat langs diepe ravijnen en duizelingwekkende afgronden. Het is de smalste, bochtigste en gevaarlijkste weg van Nieuw-Zeeland. In de Skippers Canyon werden in de vorige eeuw enorme goudvondsten gedaan. Tijdens de goldrush woonden in de nederzetting Skippers ongeveer 150 fortuinzoekers. Wat nog rest zijn hun vervallen huizen.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.