Nieuw-Zeeland

Swipe

Bluff

De havenplaats Bluff ligt 27 km ten zuiden van Invercargill. Vanuit de beschutte haven vertrekt dagelijks een catamaran naar het eiland Stewart. Tevens is het de thuishaven van een omvangrijke vissersvloot, die vooral op oesters en kreeften vist.  

Stirling Point is zeg maar het ‘Land’s End’ van Nieuw-Zeeland en beginpunt van Highway 1. Veel reizigers laten zich hier fotograferen bij de karakteristieke internationale wegwijzer. Bij Stirling Point beginnen een aantal wandelingen.

Het Bluff Maritime Museum besteedt aandacht aan walvisvaarders, oestervissers en scheepswrakken. Naast het museum ligt de oude oestertrailer Monica uit 1909. Op Tiwai Point, aan de overkant van de haven, ligt de Tiwai-aluminiumsmelter, de grootste op het zuidelijk halfrond. Bauxiet wordt vanuit Queensland in Australië naar Bluff verscheept en hier tot aluminium verwerkt. Het eindproduct wordt naar alle delen van de wereld geëxporteerd. Jaarlijks produceert deze fabriek meer dan 245.000 ton aluminium. Voor haar energietoevoer is ze geheel afhankelijk van de Manapouri-waterkrachtcentrale in het Fiordland National Park. Het uitzichtspunt op Bluff Hill biedt mooie vergezichten over de haven, de Straat Foveaux, het eiland Stewart en de aluminiumsmelter.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.