Nieuw-Zeeland

Swipe

Invercargill

Het door Schotse kolonisten gestichte Invercargill (54.000 inw.) is de belangrijkste stad in Southland. De straten hebben namen van Schotse rivieren en helaas lijkt het weer soms uit Schotland te zijn meegenomen.

Het Southland Museum and Art Gallery is ondergebracht in de grootste piramide van het zuidelijk halfrond aan de rand van Queenspark. Dit museum exposeert over de lokale geschiedenis en de Maori-cultuur. De Art Gallery heeft wisselende kunstexposities. Maar de grootste attractie van dit museum is het tuatarium, waar zo’n 50 tuatara’s in een nagebootste natuurlijke omgeving te zien zijn. In Leet Street staat een rode, bakstenen watertoren uit 1889.

De Anderson Park Art Gallery is gehuisvest in een in Georgian-stijl opgetrokken villa en herbergt een fraaie collectie Nieuw-Zeelandse kunst. Het Sandy Point reservaat, ten zuiden van de stad, leent zich voor korte boswandelingen. Vanaf uitzichtspunten heeft u mooie panorama’s over Invercargill, de riviermonding en enkele stranden. Het populairste strand van Invercargill is Oreti Beach en ligt 10 km ten westen van de stad.  Op een heldere dag is het eiland Stewart te zien. Dankzij een warme golfstroom, afkomstig uit Australië, is het zeewater er relatief warm.