Nieuw-Zeeland

Swipe

The Catlins

Vanuit Invercargill slingert de Southern Scenic Route langs de kust naar Balclutha en Dunedin. Deze route gaat onder andere door het onaangetaste kustlandschap van het Catlins State Forest Park, een van de mooiste plekjes van het Zuidereiland. Het biedt stranden, kliffen, grotten, watervallen en inheemse bossen. Grote kans dat u op de stranden van de Catlins zeeberen, zeeleeuwen, zeeolifanten en geeloogpinguïns ziet.

Volg na Fortrose de weg richting Otara, waar een afslag leidt naar Waipapa Point. Hier staat een vuurtoren en kijkt u uit over een stuk zee, waar in 1881 het stoomschip Tararua op een rif liep. Bij deze grootste scheepsramp uit de Nieuw-Zeelandse geschiedenis kwamen 131 mensen om het leven. Bij Haldane leidt een afslag naar Slope Point, het meest zuidelijke punt van Nieuw-Zeeland. Dat dit een winderige plek is kunt u goed zien aan de bizarre vormen van de bomen.

Even voor Waikawa ligt Curio Bay, dat over een veilig zwemstrand beschikt. Bij laagwater zijn de fossiele resten van een 160 miljoen jaar oud bos te zien. Wellicht ziet u hier geeloogpinguïns. Kans dat bij het zwemmen dolfijnen naderen. Dolfijnen zijn overigens ook aan te treffen in de verderop gelegen Porpoise Bay. Vier watervallen zijn een bezoek waard. Korte wandelingen leiden naar de Niagara Falls, McLean Falls, Matai Falls en Purakauni Falls. Let op de borden langs de weg.

De spectaculaire Cathedral Caves vallen bij laag water geheel droog. Wandel door deze 30 meter hoge grot. Omdat dit natuurverschijnsel op Maori-grond ligt wordt entree gevraagd.

Bij Jack’s Blowhole stroomt zeewater door een ondergrondse tunnel 200 m landinwaarts en spuit vervolgens door een 55 m diep spuitgat omhoog. Het spectaculairst bij vloed en ruig weer. Vanaf Jacks Bay wandelt u er in een halfuur naartoe.

De laatste bezienswaardigheid in The Catlins is bij Nugget Point een vuurtoren uit 1869. Het is een goede plek om wildlife te spotten, zoals zeeleeuwen, zeehonden, geeloogpinguïns en soms zelfs zeeolifanten. De weg vervolgt naar Balclutha.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.