Nieuw-Zeeland

Swipe

Via Highway 1 naar Dunedin

Highway 1 is de snelste route van Invercargill naar Dunedin en gaat door een landschap met frisgroene heuvels en schapen. Na 66 km bereikt u Gore (9000 inw.) De rivier Mataura met zijn vele zijrivieren staat hoog aangeschreven bij forelvissers. Dat verklaart de levensgrote forel bij het binnenrijden van het dorp. Een visvergunning is in elke sportwinkel verkrijgbaar. Gore is beroemd om zijn jaarlijkse Country Festival op Koninginnedag en kampioenschappen schaapscheren. Highway 1 vervolgt via Pukerao, Waipahi, Wairuna, Clinton en Waiwera South naar Balclutha.  

Balclutha (5000 inw.) is de belangrijkste plaats in Zuid-Otago en ligt aan de oever van de snelstromende rivier de Clutha. In het South Otago Museum wordt de lokale geschiedenis uit de doeken gedaan.

In Milton (2100 inw.) staan drie kerken uit de negentiende eeuw. De Tokomairiro Church (1889), de Saint John’s Church (1866) en de Saint Mary’s Church (1892).  

Mosgiel (9200 inw.) is belangrijk voor de agrarisch ingestelde Taieri-vlakte, dat voor de komst van de eerste kolonisten nog een uitgestrekte moerasvlakte was. Saddle Hill biedt een mooi uitzicht over het stadje en de Taieri-vlakte. In het Taieri Historical Park ziin gebouwen uit de kolonistentijd te zien. Een voormalig gerechtsgebouw doet dienst als historisch museum. Het is nu nog 17 km rijden naar Dunedin.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.