Noorwegen

Swipe

Noorwegen

In Noorwegen raakt u snel onder de indruk van de grootse natuur. Natuur is in dit dunbevolkte land nergens ver weg. Wie onderweg stopt langs een fjord of een zijweggetje de bergen inrijdt bevindt zich al snel midden in de ongerepte natuur. Natuurliefhebbers kunnen er naar hartelust wandelen, excursies maken naar zeevogelkolonies, deelnemen aan een eland-, muskusos- of walvissafari en in de bergen op zoek gaan naar bijzondere planten en dieren. Bovendien heeft de natuur boven de poolcirkel enkele unieke verschijnselen voor u in petto zoals de Middernachtzon, de herfstkleuren en de Poolnacht met zijn mystieke Noorderlicht. De Noordkaap oefent als het ultieme reisdoel al eeuwenlang een magnetische werking uit op vele reizigers.

Voor alle actieve buitensporten zijn de mogelijkheden in Noorwegen onbegrensd. Of het nu gaat om bergtochten, fietsen, mountainbiken, kajakken, raften, skiën of langlaufen, overal in Noorwegen kunt u deze sporten beoefenen, zelfstandig of onder leiding van ervaren gidsen.

Maar Noorwegen is meer dan natuur alleen. Het is een modern land met interessante steden als Oslo, Bergen en Trondheim en sfeervolle havenstadjes langs de fjordenkust. De grote Noorse steden hebben een rijk aanbod aan cultuur, moderne musea en een steeds actiever uitgaansleven. Onderweg in Noorwegen brengen oude handelsposten, vissersstadjes, middeleeuwse staafkerken, Vikingschepen en openluchtmusea u voortdurend in contact met de boeiende Noorse geschiedenis. En als laatste, maar minstens zo belangrijke pluspunt, zijn er de altijd gastvrije (soms wat gereserveerde) Noren, die een verblijf in dit veilige land tot een aangename ervaring maken.

Foto Onze Noorwegen expert
Onze Noorwegen expert

AUTEUR HENK FILIPPO

Henk Filippo is geograaf, reisorganisator en auteur. Hij trekt graag naar het ‘hoge noorden’, om tot rust te komen in de Scandinavische natuur. Hij heeft zijn jarenlange reis- en outdoor-ervaring verwerkt op deze website en in de Wereldwijzer Noorwegen. ’s Zomers leidt Henk zeekajaktochten en ’s winters doorkruist hij op ski’s de Noorse bergen. Op zijn website www.henkfilippo.nl leest u meer over zijn reizen en publicaties.

Foto Reishandboek Noorwegen
Reishandboek Noorwegen

AUTEUR ELIO PELZERS EN HENK FILIPPO

€22,95

praktische en culturele gids met alle bezienswaardigheden

10 prachtige bestemmingen in Noorwegen