Avondeten (‘Middag’)
Omstreeks 16.30-17.00 eten de Noren hun enige warme maaltijd van de dag. Veelal bestaat die uit vlees, vis, pasta, meestal aardappelen en ook een kleine hoeveelheid groente. In het verleden was schapenvlees populair, tegenwoordig ook vaak rund- of lamsvlees. De meest populaire vis is gerookte zalm, bijvoorbeeld in combinatie met roereieren, dille en mosterdsaus. Uiteraard zijn er talrijke visvarianten. Noren zijn liefhebbers van nagerechten. Bijvoorbeeld pudding, gerechten met bessen of een zoet deeggerecht.
Eten en drinken
Zonvakantie
7-daagse Zonvakantie naar 7 daagse fly drive Noorwegen fjorden & kusten in
Rondreizen-RES
Vijf bestemmingen in Noorwegen waar u een fantastische vakantie met het hele gezin kunt houden. De nadruk ligt op outdoor-activiteiten, een stukje...
Rondreizen-HOT
Een 17-daagse Grand Tour door Noorwegen. U zoekt de fjorden op, leuke steden als Oslo, Bergen en Trondheim en maakt uitstapjes naar...