Avondeten (‘Middag’)
Omstreeks 16.30-17.00 eten de Noren hun enige warme maaltijd van de dag. Veelal bestaat die uit vlees, vis, pasta, meestal aardappelen en ook een kleine hoeveelheid groente. In het verleden was schapenvlees populair, tegenwoordig ook vaak rund- of lamsvlees. De meest populaire vis is gerookte zalm, bijvoorbeeld in combinatie met roereieren, dille en mosterdsaus. Uiteraard zijn er talrijke visvarianten. Noren zijn liefhebbers van nagerechten. Bijvoorbeeld pudding, gerechten met bessen of een zoet deeggerecht.
Eten en drinken
Rondreizen-HOT
Een van onze meest gereserveerde rondreizen door het zuiden van Noorwegen. U bezoekt Stavanger, de stad Bergen, Oslo en de interessante provincie...
Rondreizen-APP
Laat u verrassen tijdens deze rondreis die u op drie prachtige plaatsen in Noorwegen brengt. Het Gudbrandsdal, het Westelijk Fjordengebied en het...
Rondreizen-HOT
Een 17-daagse Grand Tour door Noorwegen. U zoekt de fjorden op, leuke steden als Oslo, Bergen en Trondheim en maakt uitstapjes naar...