Avondeten (‘Middag’)
Omstreeks 16.30-17.00 eten de Noren hun enige warme maaltijd van de dag. Veelal bestaat die uit vlees, vis, pasta, meestal aardappelen en ook een kleine hoeveelheid groente. In het verleden was schapenvlees populair, tegenwoordig ook vaak rund- of lamsvlees. De meest populaire vis is gerookte zalm, bijvoorbeeld in combinatie met roereieren, dille en mosterdsaus. Uiteraard zijn er talrijke visvarianten. Noren zijn liefhebbers van nagerechten. Bijvoorbeeld pudding, gerechten met bessen of een zoet deeggerecht.
Eten en drinken
Vakantie
7-daagse Vakantie naar Christelijke reis 9 daagse Busreis Noorwegen in Oslo
Rondreizen-HOT
Een 17-daagse Grand Tour door Noorwegen. U zoekt de fjorden op, leuke steden als Oslo, Bergen en Trondheim en maakt uitstapjes naar...
Fly drives-HOT
Combineer steden als Oslo en Trondheim met de rust en de natuur in de Zweedse bergen rondom Åre en Östersund. Deze reis...