Noorwegen

Swipe

Tussendoortjes

Noren zijn echte koffieleuten. Vaak wordt de koffie (‘kaffe’) slap gezet en gedronken met melk. Liefhebbers van sterke koffie hoeven niet te wanhopen, want het goedje wordt in verschillende varianten gemaakt of geserveerd. Koffie wordt geserveerd met cake, wafels of kaffebrød.


Tip voor koffiedrinkende en zuinige Nederlanders: doe een beetje als een echte Noor en koop bij een tankstation een geïsoleerde koffiekop voor op het dashboard (verkrijgbaar bij Statoil, maar ook enkele andere maatschappijen). De kop kost maar NOK 100 en geeft u een heel jaar lang recht op onbeperkt koffie. Vanaf juli kost de kop maar 50 kronen en heeft u uw aankoop na 2 koppen koffie al terugverdiend!


Wafels met jam of zure room zijn een Noorse lekkernij. Ook hotdogs (broodje met een hete worst met gebakken uitjes, mosterd of ketchup: ‘pølser’) zijn populair. Ze worden vaak verkocht in kraampjes of bij kiosken. Een iets duurder tussendoortje is de stokvis (tørrfisk), aan palen gedroogde vis die meestal afkomstig is van de Lofoten. De droge stokvis wordt gekauwd en is onder andere verkrijgbaar in kleine handzame verpakkingen.

Zweden > Jämtland > Järpen-Accommodatie

Kallsedets Fjällcenter

Het terrein ligt aan het Juvuln Meer en vlak bij de 336. Een alternatieve route naar Noorwegen voor wie de E14 wil...

v.a. 1260.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Noorwegen