Noorwegen

Swipe

Bed & Breakfast, Boerderijvakanties, Jeugdherbergen

B&B

Voordeliger dan hotels zijn overnachtingen bij particulieren. Let op bordjes ‘rom’  of  ‘husrom’. Prijzen liggen hier rond €  30 per kamer per nacht. De organisatie Bed & Breakfast Norway geeft een overzicht uit van B&B-adressen, ‘The Norway Bed & Breakfast Book’. Het boekje is te koop in boekhandels, en u kunt de on-line catalogus raadplegen .

 

Boerderijvakantie

Een leuk alternatief is een overnachting op een boerderij (gård). De boerderijen liggen veelal in een ongerepte, landelijke omgeving. De prijzen variëren al naargelang de standaard van de accommodatie en de ligging.

 

Hostels

Noorwegen beschikt over 110 jeugd- en familieherbergen (‘ hostel’ of ‘vandrerhjem’), die zijn aangesloten bij Hostelling International of VIP backpackers. Veel hostels zijn alleen in de zomer geopend (half juni - half aug.). De herbergen hebben over het algemeen een relatief hoge standaard en veelal kamers voor 2 tot 6 personen (gebruik van lakenzak verplicht). Bezitters van de internationale jeugdherbergpas krijgen korting. Meer informatie: Norske Vandrerhjem, VIP backpackers.

10 prachtige bestemmingen in Noorwegen