Noorwegen

Swipe

In de winter naar Noorwegen

Winter in Noorwegen betekent ook echt winter: temperaturen ver onder nul, een dik pak sneeuw en een verstild landschap dat nog puurder en zuiverder is dan in de zomer. Noorwegen is de bakermat van het skiën. Skiën is erg populair en de Noren beweren zelfs dat ze met ski’s aan hun voeten geboren worden. Vooral voor langlaufen heeft Noorwegen uitstekende faciliteiten. Maar ook de alpiene skigebieden zijn er goed met afdalingen in alle moeilijkheidsgraden en geschikt voor zowel ervaren als beginnende skiërs.

Beste periode

De beste tijd voor een bezoek aan winters Noorwegen is februari-maart. Voor Noord-Noorwegen is de periode maart-april beter, wanneer de dagen weer lang worden, en de temperaturen niet meer zo laag zijn en het sneeuwdek in de bergen steviger is. Het weer is meestal beter dan in de zomer, en de sneeuw blijft in veel gebieden liggen tot in mei.

Wintersport in Noorwegen omvat meer dan alleen alpiene skiën of langlaufen, u kunt tijdens een wintervakantie kiezen uit een groot aanbod van verschillende sportieve activiteiten. U kunt de natuur intrekken met sneeuwschoenen, gaan ijsvissen of zich door sledehonden door de diepe sneeuw later voorttrekken tijdens een huskysafari. Het fenomeen ‘après-ski’ is er bescheidener en ingetogener dan in de Alpenlanden, maar daar tegenover staat dat u in de meeste accommodaties gebruik kunt maken van een heerlijke Scandinavische sauna.

10 prachtige bestemmingen in Noorwegen