Oman

Swipe

Accommodatie

Nergens ter wereld is het gemiddelde tarief voor een hotelkamer zo hoog als in Oman. Dit betekent echter niet dat u buitensporige tarieven voor hotelovernachtingen betaalt. Zo maken kortingen kamers financieel aantrekkelijk, vooral als u via een mediair reserveert. Belasting is meestal bij de prijs inbegrepen.

Hotels

Maak uitmuntende hygiëne in de hotelkamer en degelijke airconditioning voorwaarden voor een verblijf – in de hitte is een infectie gemakkelijk opgelopen. Het hotelaanbod is beperkt en onevenwichtig op het gebied van kwaliteit, prijs en ligging.

Hoogseizoen: november tot februari. Juli en augustus in en rondom Salalah. Luxehotels vindt u in of nabij Muscat, Barka, Ad Duqm, Daba Al Baya, Khasab, Mirbat, Salalah en Sohar. Deze zijn meestal aan het strand gesitueerd en richten zich op zakenmensen en welvarende toeristen. Middensegmenthotels bevinden zich in/nabij middelgrote Omaanse plaatsen, het aantal is relatief klein. Hetzelfde geldt voor eenvoudige hotels. Deze zijn doorgaans moeilijk vindbaar op internet.

Motels

Enkele eenvoudige motels (‘resthouses’) bevinden zich aan doorgaande routes, meestal in populaire stopplaatsen.

Campings

Oman heeft geen campings zoals die in Europa. Kamperen is echter geliefd en populair, zowel bij Omanieten als toeristen. Waar anders slaat u de tent op temidden van zandduinen, geniet u van het kampvuur of wordt u wakker op ‘eigen’ strand? Buiten stedelijk gebied en met discrete opstelling is vrij kamperen geen probleem. Huur een jeep met vierwielaandrijving, leer wat Arabisch en neem voldoende eten, drinken en brandstof mee. Als u hecht aan een douche, zwembad en buffetontbijt kunt u in de nabijheid van een hotel kamperen en een afspraak maken over gebruik van faciliteiten.

Hostels

Rugzaktoerisme is niet waarop Oman focust. Er zijn geen hostels; u bent aangewezen op hotels en kampeergronden.

Self Catering

In Salalah en omgeving worden gedurende Khareef woonhuizen en appartementen te huur aangeboden. Zoek op het internet of vraag hoteleigenaars elders in het land om advies.

Camps>

Deze eenvoudige lodges zijn door de overheid in een bepaald gebied geplaatst ter promotie van toerisme. De meeste zijn inmiddels verkocht aan particulieren. Tarieven zijn vergelijkbaar met die van hotels in het middensegment.

Afstanden

Afstanden zijn acceptabel en snel te overbruggen.
• Muscat (Mutrah) – Abu Dhabi (centrum): 612 kilometer;
• Muscat (Mutrah) – Nizwa: 174 kilometer;
• Muscat (Mutrah) – Salalah (via Muqshin): 1023 kilometer;
• Muscat (Mutrah) – Sohar: 230 kilometer;
• Muscat (Mutrah) – Sur: 337 kilometer;
• Sohar – Dubai (Deira): 215 kilometer.

10 prachtige bestemmingen in Oman